Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с шофьорския airbag 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с шофьорския airbag 156

Колата от подписа има 2 airbag-a, та този на волана не работи /свети индикацията на таблото/ отидох на майстор, изчистиха грешката, след 2 дена пак светна. Обясниха ми че кантарът (измерва теглото на шофьора и настройва airbag-a преди всяко палене) се намира под шофьорската седалка не е наред, но не можаха да ме посъветват какво да го правя. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем, какво е решението?
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD '99

Виж си буксата под седалката да ли е ОК.
    CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
    Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

Първоначално публикувано от 136 Покажи съобщение
      Виж си буксата под седалката да ли е ОК.
      какво ще рече ОК? и как мога да разбера дали е ок? явно е там след като 2 дена работи на 3тия спира..

Comment

И аз съм с два бега, но имам такава букса само под пасажерската седалка. Щофьорският ербег не работи ли по дифолт?
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Има саморегулиращи се "беци", според килограмите определят височината.Целта е да те удари в гърдите а не в главата.Но такива в 156 не знам да има.
          Повечето колеги ще те посъветват да провериш лентовия кабел на волана.
          sigpic
          "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

На твоята нямаш кантар на шоферската седалка. Имаш детчик на пасажерската и на коланите. Проверете кабела на бега във волана.
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
              На твоята нямаш кантар на шоферската седалка. Имаш детчик на пасажерската и на коланите. Проверете кабела на бега във волана.
              някой колега би ли споделил в кой сервиз може да се провери този кабел, по специално за софия, може и на лс. благодаря предварително

Comment

Първоначално публикувано от teetrinker Покажи съобщение
                Колата от подписа има 2 airbag-a, та този на волана не работи /свети индикацията на таблото/ отидох на майстор, изчистиха грешката, след 2 дена пак светна. Обясниха ми че кантарът (измерва теглото на шофьора и настройва airbag-a преди всяко палене) се намира под шофьорската седалка не е наред, но не можаха да ме посъветват какво да го правя. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем, какво е решението?
                а по принцип запомни ли грешката каква е която записва колата защото тя би могла да те насочи къде да търсиш, и защо не опиташ да отидеш в някой от препоръчваните във форума сервизи там поне ще изтрият грешката и ще раберат от къде идва проблема.
                156 1,8 ТS 99
                Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Kuker Покажи съобщение
                  Има саморегулиращи се "беци", според килограмите определят височината.Целта е да те удари в гърдите а не в главата.Но такива в 156 не знам да има.
                  Повечето колеги ще те посъветват да провериш лентовия кабел на волана.
                  Няма такъв филм колега няма саморегулиращи се "беци" целта на кантара е съвсем друга и няма общо с регулиране
                  0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                  sigpic
                  Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

На Роувър имаха някви такива датчици за позицията на седалката. Колко е дръпната напред или назад ама то пак не е кантар.
                    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                      Няма такъв филм колега няма саморегулиращи се "беци" целта на кантара е съвсем друга и няма общо с регулиране
                      За кой "кантар" става въпрос?Аз нямам предвид датчика на пасажерската седалка в 156.Просто споменавам че има такива "беци", монтират се предимно в американските автомобили.Те се саморегулират точно така, мерят килограмите и според тях определят височината на човека.И вече според данните се определя ъгъла и силата на отваряне на "бега".
                      Европейските не знам да имат тая екстра.

п.п.http://www.bizerba-automotive.de/en/profil/index.html
                      Last edited by Kuker; d.m.y г., 16:49. Основание: п.п.
                      sigpic

Comment

Този кабел във волана къде се намира , дорната част ли е ? има един капак ..

Comment

За кой "кантар" става въпрос?Аз нямам предвид датчика на пасажерската седалка в 156.Просто споменавам че има такива "беци", монтират се предимно в американските автомобили.Те се саморегулират точно така, мерят килограмите и според тях определят височината на човека.И вече според данните се определя ъгъла и силата на отваряне на "бега".
                          Европейските не знам да имат тая екстра.

п.п.http://www.bizerba-automotive.de/en/profil/index.html
                          Измерването на американките е с цел единственно - спрямо теглото да се определи с какво закъснение да гръмне еърбега И съответно ако е с два стейджа дали да гръмнат двата.

---------- Post added at 16:33 ---------- Previous post was at 16:30 ----------

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                          а по принцип запомни ли грешката каква е която записва колата защото тя би могла да те насочи къде да търсиш, и защо не опиташ да отидеш в някой от препоръчваните във форума сервизи там поне ще изтрият грешката и ще раберат от къде идва проблема.
                          Има нещо което не е както трябва - няма кантар в шофьорската седалка - така че естеството на грешката е неопределено - според мен първо трябва да се установи кое точно дава грешка
                          sigpic
                          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                            Измерването на американките е с цел единственно - спрямо теглото да се определи с какво закъснение да гръмне еърбега И съответно ако е с два стейджа дали да гръмнат двата.
                            За съжаление не мога да намеря нищо, с което да ти отговоря нагледно.Иначе това което казваш е така, с изключение на предназначението на "кантара".Иначе има такава система, но е една от многото.Колкото повече се ровя за подкрепа на думите ми, толкова различни системи излизат.То не са седалки, кантари, колани, 658836338 вида сензори и "беци".
                            sigpic

Comment

За съжаление не мога да намеря нищо, с което да ти отговоря нагледно.Иначе това което казваш е така, с изключение на предназначението на "кантара".Иначе има такава система, но е една от многото.Колкото повече се ровя за подкрепа на думите ми, толкова различни системи излизат.То не са седалки, кантари, колани, 658836338 вида сензори и "беци".
                              Простичко е - просто изрови щатските стандарти и ще видиш кое е разрешено за ползване - при всички е едно и също с различни сензори
                              sigpic

Comment

Working...
                              X